Nieuws & Informatie

Voor de restauratie

Voor de restauratie

Nieuws

In het voorjaar van 2018 is aannemer Dijkstra flink

Eilanderhuisje, Langestreek 54 na de opknapbeurt

Eilanderhuisje, Langestreek 54 na de restauratie.

bezig geweest om het huisje toekomstbestendig te maken. De voorgevel is opnieuw gevoegd. Deze sloeg bij regen door en van bovenaf kwam er ook water in de muren. Daarom is er op de bovenrand een zinken afdichting gekomen.

Daarnaast zijn de badkamer en de wc opgeknapt.

Veerdienst

Er vaart een boot vanaf Lauwersoog naar Schiermonnikoog, dit duurt ca. 45 minuten. De dia8auto mag niet mee naar het eiland, tenzij u hiervoor een vergunning geeft, bv. invaliden. Bij de haven is een parkeergarage (5,00 euro per dag) en een parkeerterrein (ook 5 euro p.d.) aan de rand van het Lauwersmeer. De parkeerterreinen bij de vissershaven kosten €2,50 per dag in drukke tijden, daarbuiten zijn ze gratis. Dit is wel 20 minuten lopen. Gratis parkeren kunt u ook op een grasveld aan de Friese kant van de  Cleveringasluizen. Hier is geen toezicht.

image001Er rijden bussen van en naar de treinstations Groningen en Leeuwarden. Informatie over de veerdienst is te vinden op de site van Wagenborg. Hier kunt u ook een E-ticket bestellen. Dat is handig om het gedrang en het wachten bij de kassa te vermijden. Met een E-ticket kunt u direct doorlopen naar de boot. Indien u de boot mist  is er de Wagenborg Wadtaxi. Deze vaart tot 24.00 uur en kost 25 euro pp, met een minimum van €100.

Voor informatie en reserveringen veerdiensten en wadtaxi:  0900-9238.

Vervoer op Schier

Vanaf de boot kunt u de (elektrische) bus nemen naar halte Langestreek/Molendijk (10 minuten), het Eilanderhuisje ligt rechts van de winkel. Vanaf de boot rijden er ook taxi’s. De bagage kan eventueel vervoerd worden door een van de taxibedrijven.

Een enkele rit met de OV-chipkaart heeft op Schiermonnikoog een vast tarief van 2 euro. .

Fietsen zijn overal te huur op het eiland, onder meer bij Schierfiets. In de zomerperiode zijn er fietsen te huur op de veerdam, waar de boot aankomt.

Linnen

Beddengoed, handdoeken e.d is te huur bij Linnen op schier. Bestellen kan ook via internet. Het adres is Langestreek om de Noord 122. Aanwezig van 17.00 tot 18.00 uur,Telefoon 0519-531016/06-29398251. Het schoonmaakbedrijf verhuurt ook linnen, zie Schierlinnen

dia5Het bed beneden is 160* 200*26 cm (twee matrassen van 80 cm met daarop een topper). De dekbedden zijn eenpersoons.

De bedden boven zijn 90*200 (26 cm dik). Het logeerbed is 80*200. voor iedereen is er een apart (katoenen) dekbed. Voor koude nachten zijn er wollen dekens en is is nog een los tweepersoons dekbed.

Winkels op Schiermonnikoog

Er is een goed gesorteerde Spar supermarkt (met bezorgservice) op Schiermonnikoog, naast Hotel Van der Werf, ca. 5 minuten lopen van het Eilanderhuisje.

Een kleine avondwinkel is er bij Vrouwe Jakoba, Badweg 4, tel. 0519-531173.

 In de winter zijn de meeste winkels minder open. Ze sluiten tussen de middag en gaan vaak om 17.00 uur dicht.

 In het huisje is digitale tv van Kabel Noord. De zenderlijst van het basispakket staat hier. Er is ook Wifi aanwezig via de glasvezelkabel.

Onze privacyverklaring staat HIER